NY FOTOGRAF Pia Ulin
Velkommen til Pia Ulins univers
Pia Ulin sier at hun alltid har tatt bilder, men det var et fotokurs i hjembyen Sundsvall i Sverige som virkelig fikk interessen til å blomstre. Kanskje kan vi takke foreldrenes sauna for at Pia i det hele tatt ble fotograf. De lot henne nemlig innrede et mørkerom i badstuen der hun fikk fritt spillerom. I dag jobber Pia med kunder som IKEA, Elle, Condé Nast Traveller og H&M og har sin base i et studio i Brooklyn.

Pia har en egen evne til å fokusere på og få frem det beste i innemiljøer og objekter. Bildene hennes har en helt spesiell dempet fargeskala, som en motsats til det skrikende og prangende. De er preget av hennes måte å tolke forskjellige typer lys på, og forkjærligheten hun har for disse duse fargetonene. Slow living på sitt beste.

Hei, Pia! Hva betyr fotografering for deg?

– Først var det selvsagt en uttrykksform - jeg likte å utforske mediet. Jeg jobbet som fotoassistent i ett år før jeg begynte på International Center of Photography i New York, og det var da jeg kom i gang for alvor. Siden har jeg kunnet forsørge meg på det jeg elsker å gjøre.

Har du et favorittmotiv?

– Nei ... for meg handler fotografi om lys og komposisjon. Det er det jeg er fascinert av, enten jeg fotograferer innredning, portretter eller landskaper.

Er det noen fotografer du er inspirert av?

– Ja, for eksempel Francois Hallard, Franceca Woodman, Tim Walker og Tierney Gearon...

Hvordan ser din kreative prosess ut?

– Ganske ukomplisert, faktisk. Jeg kommer til opptaksstedet og jobber med det som finnes, bare dagslys!

Kan du fortelle litt om ditt siste prosjekt?

– Jeg har nettopp begynt å undervise i form av workshoper. Det gir meg både inspirasjon og energi. Som deltaker får du teste, eksperimentere og komponere bilder under min veiledning. Vi reiser til fantastiske miljøer, som nå nylig til en gammel Citroën-fabrikk i Barcelona. Utrolig spennende!

Hva tror du Johnérs kunder kommer til å like med bildene dine?

– At de kanskje ikke er typiske for det bildespråket mange tenker på når de hører ordet byråbilde. Bildene mine har en autentisitet, en naturlighet ved seg som jeg tror gjør dem annerledes og forfriskende.

Til slutt, har du noen tips til leserne våre, hva som helst?

– Stadig flere nordboere oppdager Brooklyn, der jeg bor, så kanskje et restauranttips? Besøk gjerne Prime Meats, 465 Court Street. Fantastisk kjøtt- og pølsemeny med tysk stil.

Velkommen til Pia Ulins univers - se alle bildene
Alle ønsker å komme opp med noe originalt. Men hvordan vet du at ideen din fungerer? Jo, du kjenner det i magen. Du som tør å stole på magefølelsen din, trenger et bildebyrå som forstår seg på kreativitet.

Vi lot bilderedaktørene våre gå amok på temaet kreatør. Klikk nedenfor og la deg inspirere!
#KREATØR:
Vår populære skjermsparer er oppdatert med nye bilder. Last den ned her, og få kontorets peneste skjerm!
For å by på litt ekstra bildeinspirasjon har vi laget en skjermsparer i kalenderform. Du kan laste den ned gratis, så har du en levende bildeutstilling å se på når datamaskinen hviler seg. Ved siden av å være inspirerende viser skjermspareren klokkeslett og dato. Bildene byttes ut sesongvis!

Last ned vår skjermsparer:

Mac > Mac OS 10.8 (or newer)

Mac > Mac OS 10.6 - 10.7

PC > Windows XP (or newer)